Blogit ovat usein asiaa , tai sitten ei. Moni blogisti kirjoittelee hetken tunteista ja naamakirjat täyttyvät kommenteista "mitä teet just nyt?", tai "kissa litki vettä" . Sitten toimittajat laskevat frendejä jne... .

Pidän asiateksteistä mutta nyt hiukan asiatekstin vierestä.

Olin Kanaalin saarilla Jerseyssä viime viikon, takaisin Suomessa jo yötä myöten lauantaina 25.7.. Syynä englannin puhevalmiuden parantaminen, St. Brelade`s College on tähän juuri sopiva.

Kanaalin saaret olivat toisen maaimansodan aikana Saksan miehittämiä aina 9. toukokuuta 1945 saakka. Tältä ajalta on loistavan museon lisäksi edelleen ovat nähtävissä Saksan Atlannin Vallin hyvin säilyneet tykkitornit ja bunkkerit. Väliin mahtuu myös Napoleoinin sotien aikaiset tähystystornit. Saari oli Cromwellin aikana rojalistien ja tulevan kuningas Kaarle II pakopaikka.

Mielenkiintoisinta saaren historiassa on sen osuus Englannin valloituksessa ja Hastingsin taistelussa 1066, vuosiluku, jonka jokainen englantilainen tietää.

Saaren aatelisto liittoutui Normandian viikinkikuningas Wilhelmin kanssa, yhdessä valloitettiin sitten Englantia, saari ei ollut alunperin eikä  ole tänäänkään osa Englantia tai EU:ta.

Saaren itsenäisyys mahdollistaa veroparatiisin, joka tosin on menettämässä vähitellen vetovoimaansa, arvonlisäveroa muistuttava veromuoto on jo tehnyt maihinnousun.

Jersey on pieni, vain 116 neliökilometriä, asukkaita n. 80 000. Paljon Porscheja, RR -kaaroja, Maseratteja, Lamdorghineja jne, kattonopeus saarella on 40 mailia. Rikkauden tulee siis näkyä.

Jätteet osin poltetaan, osa viedään Ranskaan. Takaisin tulee sähköä Ranskan ydinvoimaloista.

Saarella on normannilinnoitus, muita linnoja, keskiaikaisia rakennuksia ja kyliä, englantilaistyylistä maaseutua, kaikkea mahtuu runsaaseen sataan neliökilometriin.

Hotelli La Tour on suositeltava, 50 euroa yö, aamiainen englantilaiseen tapaan hyvä ja koko saarella keittiö on onneksi ranskalainen.

Siis Jersey on suositeltava paikka, sinne pääsee myös lautalla St. Malosta, Ranskasta.

Englantilaisten uutisten kestoteema oli H1N1 -virusinfektio. Swineflu on kielen päällä Englannissa (BBC), ei koskaan muuta käsitettä. Euroopan maista lienee Englannissa eniten infektioita.

Itse huomasin eilen illalla ja aamulla "lieviä ylempien hengitysteiden infektion oireita", ei lämpöä tms.. Ostin kuitenkin Tamiflu kuurin. !0 kapselia, 3 euroa kappale tekee Rochesta jälleen entistä rikkaamman.

Lintuinfluenssan aikana Tamifluta myytiin ympäri maailman. Kyse oli enemmän hysteriasta kuin pandemiasta.

H1S1 :tä tiedottaminen on tähän saakka palvellut enemmän Rochen rahastusta kuin aitoa lääketieteellistä tiedontarvetta. Paperi- ja kevyelle sähkömedialle se on ollut rahantekoa, hysteria ei ole onneksi saavuttanut vielä Suomea. Toivottavasti pysymme järkevinä!

Olenko järkevä kun aloitin Tamiflun? Ilmeisesti olen. Infektio Gatwickin ja Heathrowin jälkeen on on mahdollTerveydenhoitotosin pieni kuten oireetkin.