Reumatulehdus on vaikea sairaustila, jonka lapsuus- ja nuoruusiän muoto (juveniili reuma) vaatii erityistä osaamista. Näin on edelleen biologisen reumalääkkeiden käyttöönoton jälkeenkin.

Meillä on tuhansia potilaita, joilla reuma on jo alkanut ja joiden kohdalla biologisten lääkkeiden apu on myöhässä. Samoin uusien lääkevalmisteiden määrääminen vaatii erityisosaamista, laajaa kokemusta.

Reumasäätiön sairaalan alasjaossa on kolme konnaa:

1) kunnat ja sairaanhoitopiirit, jotka ovat pitkään vähentäneet ostojaan Reumasäätiöltä. Syynä on ollut "säästäminen" mikä tarkoittaa rahan osoittamista reumanhoidosta muualla. On "säästetty" reumapotilaiden kustannuksella.

2) Kansaneläkelaitos, joka siirsi kuntoutuksensa valtaosin mm. Punkaharjulle, jolla ei ole reuman erikoisosaamista. Pääosan esittäjä on väistyvä pääjohtaja Huuhtanen (kesk.).

3) Sosiaali- ja tervyesministeriö, joka antoi Reumasäätiön romahtaa, katsoi kädet taskussa vierestä ja oli ilmeisen tyytyväinen. Ministerit Risikko (kok.) valmistautuu jo julkiseen puolustukseen, ministeri Hyssälä (kesk) on Kela - jonossa odottaa pääjohtajan paikkaa.