Tänään aamulla, aamupimeällä klo 5.15 kuulin Töölöntullinkadun asuntoon viidenteen kerrokseen ja kolminkertaisten ikkunoiden läpi "ikänkuin kaunista linnun liverrystä". Heristelin korviani sängyssäni.

Nousin ja avasin ikkunan, aivan oikein: loistava, kaunis mustarastaan liverrys täytti äänimaailman. Aamulla viiden maissa taustalla kohisee Helsinki, kuitenkin Mannerheimintie on vielä hiljainen.

Mustarastas koiras lauloi talojen välissä olevissa pusikoissa tai niissä muutamissa puissa, jotka vielä sinnittelevät Töölöntullinkadun kerrostalojen välissä, mahdollisesti laulu kantautui myös kauempaa.

Hieno aamu!

Eilinen ilta oli samoin. Eduskunnan ympäristö- ja luontoryhmän juhlaseminaari oli eduskunnan lisärakennuksen auditoriossa, läsnä erinomainen joukko tutkijoita ja luontoaktiiveja.

Ilkka Hanskin johdolla kuulimme erityisesti metsäluonnon monimuotoisuuden uhanalaisuudesta, runsaat 700 uhanalaista lajia maamme 1500 uhanalaisesta lajista sinnittelee metsissämme.

Kuulimme myös erinomaisen katsauksen suo- ja turvemaastrategiasta. Strategia tulee saada eduskunnan käsittelyyn. Kummallista on, että VTT on pudotettu vakituisen asiantuntijan roolista.  Eikö se ole ollut kyllin kuuliainen maa- ja metsätalosuminsiteriölle? Kutienkin juuri VTT on asiantuntija turpeen polton ja sen hiilidioksidipäsätöjen suhteen.

Kuulimme myös, että valtiontalouden rahoituspohja on romahtanut. Selkeä kanta tuli asiantuntijalta.