Kotkassa kansalaistoimikunta keräsi runsaat 14 600 allekirjoitusta puolustamaan kolmen terveysaseman, Karhuvuoren, Kotkansaaren ja Karhulan  terveyskeskuslääkärivastaanoton säilyttämistä. Keräys kesti 10 kuukautta, mukana on ollut kampanjassa kymmeniä ihmisiä. 

Maanantaina 24. syyskuuta valtuuston kokouksessa sosialidemokraatit ja kokoomus kristillisdemokraattien hurskaalla tuella päättivät lopettaa terveyskeskuslääkäritoiminnan kolmella kotkalaisella terveysasemalla ja siirtää lääkärinvastaanotot keskitetysti keskussairaalan yhteyteen.

Perustelu oli taloudellinen, olisi 600 000 euroa vuodessa halvempaa kuin pitää terveyskeskuslääkärit kolmessa eri kaupunginosassa lähellä asukkaita. 

Talouslaskelmat oli tehty vakaalla Stetson - menetelmällä eli hatusta vetäen. Uusien tilojen rakentamisen lähes 40 miljoonan kustannuksia (tällä hetkellä!) ei otettu huomioon. Ihmisten lisääntyneitä matkustuskustannuksia ei huomioitu. Nyt terveysasemat ovat 15 000 asukkaalle kävelymatkan päässä - mikäli linjaus toteutuu ei enää ole.

Päätökseen kuuluu terveyskeskuslääkärien kokoon kasaamisen lisäksi neuvoloiden, suun terveydenhoidon ja sosiaalitoimen keskittäminen. Lapset, vanhukset, sairaat ja huonojalkaiset ovat kärsijöitä - samoin kaupungin talous. Voittaja on yksityiset lääkräikeskukset, joiden asiakaskunta saa lisäruiskeen.


Samaan aikaan sdp:n kunnallisvaaliteema on vanhusen hoiva. Juuri ikääntynyt väki kärsii kaupunginjohtaja Lindelöfin (sdp) ja hänen aseenkantajansa palvelujohtaja Haapasen (kok) toimista. Haapanen on muuten kirkkonummelainen kunnallispolitiikko, jolla on "kämppä" Kotkassa, vaimo Kirkkonumemn valtuustossa. Toteutettu politiikka on syvästi kokoomuslaista, julkinen terveydenhoito vaikeuksiin ja yksityiselle sektorille tilaa.

Haapanen myi Mehiläisen vanhuspalveluja kunnille kuuden kuukauden ajan. Mehiläinen on yhdysvaltalaisen ja ruotsalaisen pääomasijoittajayhtiöiden omistuksessa. Se teki  viime vuonna 40 miljoonaa euroa voittoa ja maksoi veroja Suomeen 360 000 euroa eli alle 1 prosenttia. Kunnilla ja vanhuksilla menee hyvin.