Eri koulujen ysi-luokkalaiset kohdistivat tunnin ajan kysymyksiään valtioneuvoston jäsenille. Kysymykset olivat teräviä ja monissa käsiteltiin ilmastonmuutosta.

Ensimmäinen kysymys oli pääministerille: "Mikä on tärkein yksittäinen ratkaisematon kysymys?". Tähän pääministeri Vanhasen vastaus oli: ilmastonmuutos - hyvä Matti! Ministeri Anttila loihi tässä lausumaan,että maatalouden tulee tuottaa 30 vuodessa 70% prosenttia nykyistä enemmän väestön lisääntymisen vuoksi.Sirkka-Liisa Anttilalta ei riittänyt ajatusa siihen, miten väestöräjähdyksen synty voitaisiin estää ja pitääkö jo nyt antautua.

Koulujen lopettamisesta oli hyvä kysymys. Siinä viittattiin lakkauttamisten lisäävän liikennettä ja ilmastopäästöjä. Opetusministeri Virkkusen vastauksess pyöriteltiin itse asiaa, ei muistettu pieniltä kouluilta lopetettua valtionapua. Kysyjä muuten istui siellä, mistä ei juuri pienten koulujen tulevaisuudesta huolta kanneta eli kokoomuksen penkkirivillä.

Mopoista ja mopokorteista oli useampi kysymys, ilmastonmuutoksen katsottiin nostavan myös jatkossa bensiinin hintaa ja aivan oikein. Mopokortin yhteydessä suoritettavan ajonäytön käyttöönotto voitti nykytilanteen äänin 104 -86.

Kokoomuksen penkkiriveiltä ei ole myöskään niin hyvää kysymystä kuin tänään ennen kuultu: nuorten työmahdollisuuksien lisäämisestä, työpaikkailmapiirin parantamisesta, työantajavastuun toteutumisesta jne ...  Vastaus tuli ministeri Sinnemäeltä, joka painotti ammattiyhdistysliikkeen merkitystä ja kehotti liittymään ammattiyhdistyksiin - viisas neuvo.

Nuoret kritisoivat Suomen osallistumista Afganistanin sotaan, ministeri Häkämies vastasi tutuilla hallituksen fraaseilla, joita ulkoministeri vahvensi.

Koulujen kunnosta, niiden rakenteista ja oppimiseen sopimisesta oli fiksuja kysymyksiä, samoin kaikkien koulutuksessa mukanapitämisessä, tässä kysymyksessä vilahti "Talvisodan henki".

Nuoret muistuttivat, ettei mielenterveyden hoitojärjestelmä toimi, uusia potilaita ei oteta Espoossa avohoitoon. Tämä kysymys tuli kansanedustaja Tennilän paikalta ja suunilleen yhtä painokkaasti kuin Tennilän kysymykset yleensäkin. 

Pääministeri keksi vielä vastata, että terveen ruoan halvempi hinta voisi "vääristää markkinoita". Tosi valiolainen käsitys.

Runsaasti siis kysymyksiä ilmastonmuutoksesta, ympäristöstä ja ruoasta, parhaiten ministereistä pärjäsi opetusministeri, oli hiukan kotikenttäetua.