Esko Seppäsen kirja on lukukokemuksena hauska, samalla se jakaa ensikäden tietoa myös 60 - ja 70 -lukujen maailmasta, jonka valaisijana ovat olleet lähinnä lumedemokraatit Katja Boxberg ja Tapani Heikka. Näitä sitten tämänhetken viisaat kuten toimittaja Enbuske Stetson - menetelmällä kommentoi.

Muuten Boxberg ja Heikka tuottivat "syvällisen" pamflettinsa "Lumedemokratia" (2009) seitsemän eri oikeistolaisen rahoittajan turvin. Täysin irrelevantti käsitys 1970 -luvun voimasuhteista. Tästä myös Seppänen kirjassaan s. 34 - 35.

Seppäsen kokemus ylioppilasmaailmasta, ulkoministeriön KAVAKU - kurssista, radio- ja Tv -toimittajien edusmiehenä, YLE:n taloustoimittajana, kansanedustajana, Euroopan unionin parlamentin pitkäaikaisena jäsenenä jne. on huikaiseva, myös sosiaalinen ystäväverkko, jonka Esko Seppänen on solminut.

Äärimmäisen lahjakas mies on julkaissut muistelmansa. "Oma Pääoma" kannattaa lukea. Miten niin, "äärimmäisen lahjakas"? Ainakin kansanedustajan, entisen oikeusministerin, aikaisemman Suomen ja EU:n oikeusasiamiehen Jacob Södemanin mielestä Esko Seppänen on tätä.

Esko Seppänen on muuten tavattavissa 22. maaliskuuta Kouvolassa ja Kotkassa.