Torstaina illalla oli Sipoonkorven kansallispuistomietinnön ensimmäinen käsittely, pohjana ympäristövlaiokunnan yksimielinen mietintö.

Olimme herttasen samanmielisiä kunnes edustaja Lauri Oinonen halusi jälleen tuoda sudet Sipoonkorpeen, taustalla ed. Kalmarin viihteellinen siirtoesitys. Sipoonkorpeen ne eivät vain mahdu - illan keskustelu oli todella värikästä L.Oinosen kuvatessa miltä näyttää kun susilauma nujertaa hirven. Itse muistutin tunnelmista teollisissa teurastamoissa.

Sipoonkorpea ei vastustusteta kuten Selkämeren kansallispuistoa. Asian toinen käsittely on tiistaina illalla ja sitten eduskunta on tältä osin tehnyt työnsä. Tietysti kansallispuistoa tulee laajentaa ja sen pirstaleisuus lopettaa maanostoin ja maanvaihdoin erityisesti Helsingin kaupungin kanssa.

Tästä lakiesityksestä voi Kiviniemen hallitusta kiittää, Vanhasen II ja Kiviniemen hallituksien repussa on kyllä edelleen riittävästi ympäristönsuojelun ja luonnonsuojelun vastaisia tekoja: ympäristöhallinnon heikentäminen, Pallaksen hotellirakentaminen, metsästyksen salliminen pienissä kansallispuistoissa, ympäristönsuojelulain heikentäminen jne...