Ministeri Pekkarinen esittelee keskiviikkona 12.11. eduskunnassa hallituksen ilmasto- ja energiastrategian. On kummallista, että vihreät hyväksyvät ydinvoiman voimakkaan lisärakentamisen, turpeen erityiskohtelun ja erityisesti sähkön kulutuksen arvion nostamisen 98 Twh vuoteen 2020 mennessä.Vuotosta puolustetaan alkuvuoteen 2011 mutta Iijokea ei lainkaan.

Korkea sähkön kulutuksen arvio jättää parinkin ydinvoimalan läpimentävän aukon.Näitä hallitus käy paikkaamaan odottamalla "ainakin yhtä ydinvoimalahakemusta tällä vaalikaudella", kuten ministeri Pekkarinen muotoili. Hallitus saanee kolme.

Strategia on teollisuuden sähköntarpeen turvaamisen strategia, joka tekee Suomesta ydinvoimaparatiisin, joka vie ydinsähköään Ruotsiin ja Viroon. Tämä lisää ydinjätteen tuontipainetta Suomeen muista Eu-maista.

Vanhasen hallituksen erityisenä huolenaiheena on turpeen säilyminen energiaraaka-aineena. Turpeella on syöttötariffi ja valmisteverovapaus. Turpeen ominaispäästöt ovat suuremmat kuin kivihiilen, suoluontomme tuhoaminen jatkuu kiihtyvällä vauhdilla - jälleen "vihreät" mukana. Tragikoomista on turpeen lukeminen uusiutuvaksi energiaksi.

Suurin ongelma on yksiviivainen sähköntarpeen turvaamisen ideologia, energiatehokkuus on unohdettu. Hallituksen, keskustan, kokoomuksen, vihreiden ja RKP:n strategia muistuttaa USA:n republikaanien energialinjauksia arvioi mm.professori Peter Lund.