Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ilmoitti, ettei noudata lakia, koska siitä ei ole seurauksena sanktioita. Lain noudattaminen ei onnistunut käytyjen keskutelujen jälkeenkään, mieluummin Timo Kalli "palauttaa" tukieurot nimettömälle tukijalleen.

Keskustalaisen ympäristöministerin luvalla avattiin Iijoen Kollajan rakentaminen ympäristöarvioinnille. Hanke on voimassa olevan koskiensuojelulain (1987) vastainen.

Keskustalainen sisäministeri Manninen muutti edellisen hallituksen aikana Muonion ja Kittilän kunnan rajaa yrittäjä Pertti Yliniemen pyynnöstä. Sitten eduskunta - tästä johtuen - muutti Pallas-Yllästunturin kansallispuistolakia.

Nyt keskustalaisen ympäritöministeri Lehtomäen lupauksen mukaisesti ollaan muuttamassa toista kertaa Yliniemen vaatimuksesta Pallas-Yllästunturin kansalllispuistosta säädettyä lakia.

Keskustalaiset ministerit Väyrynen ja Pekkarinen ovat yhtä poikaa sivuuttamassa Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä estää Vuotoksen rakentaminen. 30 -vuotinen sota on muuttumassa 50 -vuotiseksi sodaksi. Oikeuden kunnioittaminen - lainkuuliaisuus hukassa? Muuten, tueksi Korkeimman hallinto-oikeuden kumoamiseen on asettunut puolustusministeri Häkämies.

Laki suojelee, tai sen pitäisi suojella suurpetojamme salametsästykseltä. Suojeluvastuu on myös poliisilla ja rajavartiostolla. Susia, ahmoja, ilveksiä ja karhuja surmataan raalla tavalla ja armotta etenkin keskustan hallitsemilla maamme alueilla. Keskustalainen maa- ja metsätalousministeri, keskustalainen ympäristöministeri ja kokoomuslainen sisäministeri ovat hiljaa.