Atte Korholalla on kummallinen professuuri, ympäristönmuutoksen professuuri. Nimike onb kummallinen siihen nähden mitä asioita hän on nostanut keskusteluun.

Hänen viimeisin projektinsa on kansainvälisten ilmastosopimusten vastustaminen, näistä etenkin YLE 1:n Ykkösaamu on kertonut.

Muutaman tutkijan muodostama ryhmä on ottanut tavoitteekseen YK-tasoisen sopimusjärjestelmän alasampumisen. Kyse on mielipidemanifestista, jonka takana ei ole minkäänlaisa tutkimusta.

"Köyhyyden poisto" ja ilman "laadun parantaminen" ovat Lontoosta, Oxfordista ja Helsingistä kotoisin olevien ilmastokriitikoiden viestejä.

Tietysti köyhyyden poisto vähentää metsien tuhoamista, pienhiukkas- ja  hiilidioksidipäästöjä. Asia ei ole uusi ja köyhyyden poisto oli Johannesburgin huippukokouksen pääagendalla jo vuonna 2002.  Se on keskeisin YK:n vuosituhattavoitteista.

Ilman laatu? Onko se pienhiukkaset, SOx,NOx, häkä jne.? Näiden suitseminen on aivan oma lukunsa.

Atte Korhola on esiintynyt aikaisemminkin ilmastokriitikkona, hänen englantilaiset kaverinsa samoin. Esiintyminen on ollut varovaista, nyt taustalla kuuluu ydinvoimateollisuuden ääni, Suomesta on saatu uraanivaltio, muuallakin on saatava "halpaa energiaa", jossa ovat Korholan mukaan "kaikki energiamuodot". 

A.Korholan ja kumppaneiden päämääränä on lisätä energiantuotantoa globaalisti!

Mutta onko Atte Korhola valmis nopeasti vähentämään tupeen polttoa Suomessa?