Ei ole vain kummallista, vaan myös pöyristyttävää että tällä hetkellä kuumin poliittinen kysymys on eri puolueiden vaalimainonta ja siinä sivussa SAK:n vaaleihin kohdistuva mainonta ja äänestyskehoitukset jäsenistölle. Kuumin kysymys se on esimerkiksi Kymen Sanomien päätoimittaja Markku Espon mielestä. Näin hän ainakin totesi eileniltaisessa Kotkan vaalipaneelissa, jonka kyseinen lehti järjesti.

Kun puhutaan vaalimainonnasta, niin samalla ollaan jostakin hiljaa. Ollaan hiljaa ilmastonmuutoksen hallitsemisesta ja välttämättömistä toimenpiteistä hallinnan toteuttamiseksi. Ollaan hiljaa eläkeläisten epäoikeudenmukaisesta verotuskohtelusta, leikatusta eläkeindeksistä, pohjaosan puuttumisesta ja riittämättömistä tasokorotuksista. Ollaan hiljaa palveluista, terveyspalvelujen heikkenemisestä ja yhä vaikeammaksi tulevasta lääkärin vastaanotolle ja puheille pääsemisestä kuten myös ylipäätään sairaanhoitoon pääsemisestä.  

Tästä ollaan hiljaa samaan aikaan kun kovaäänisesti ja joka paikassa ja etenkin television pääuutislähetyksissä painetaan päälle aiheesta onko tämä vaalimainonta oikein vaiko ei. Olemmeko todella siirtymässä amerikkalaistyylinen vaalikamppailuun vai mistä oikein on kysymys. Emmehän ole Yhdysvaltain presidentin kanssa yhtämieltä Irakin sodastakaan. Miksi meidän pitäisi apinoida amerikkalaista tyhjänpäiväistä vaalitouhua?