Nyt ei valita kokoomuksen tai "vihreän" puolueen välillä. Puntarissa on kaksi arvojaan ja asenteitaan kuukausien ajan selvittänyttä miestä, joiden tämän hetken elämänkumppaneista on tehty tavallista lööppiä suurempi numero.

Haavistolla, valtiotieteen ylioppilaalla ja vuoden1999 jälkeen pääasiassa maailmalla viihtyneellä ehdokkaalla on ekologinen, enemmän taloudellista ja sosiaalista tasa-arvoa painottava viesti. Niinistö pyrkii peesaamaan ottaen rakoa kilpailijaansa vain ajoittain.

Aiheesta on ehdokkaita luonehdittu liiankin samanlaisiksi. Harvoja helmiä ja eroja oli tämän aamun Ylen keskustelussa käsiteltäessä taloudellisen kasvun siunauksellisuutta. Eipä Haavistokaan paljoa pystynyt asiaa avaamaan, kuitenkin pieni tuulahdus degrowth -ajattelua vieraili vaalikeskustelussa.

Haavisto pistäytyy Kotkassa 3. helmikuuta. On syytä kysäistä Haaviston ajatuksia raideliikenteestä, onko itäinen Rantarata tärkeä tulevaisuushanke vai haihattelua. Miten sitten palvelujen kuten koulujen ja terveyskeskusten keskittäminen? "Hyviä" asenteita ja mielipidejohtajuutta etsitään!