Tasavallan presidentti on edelleen oikeilla linjoilla. Hän ei tunnustaudu ydinvoiman kannattajaksi vaan suhtautuu siihen mieluustí varauksin.

Syyt ovat sellaisia, että ne voi jakaa Hänen kanssaan:

1) Ydinvoima on vahvasti pääomavaltainen energiantuotantomalli. Se ei sovellu globaalin ilmastomuutosongelman ratkaisijaksi.

2) Ydinvoimaan liittyy aina yhteys ydinaseisiin. Reaktorit tuottavat isotooppeja, joista saadaan ydinasemateriaalia. Tämä on nimenomaan globaali ongelma kuten Iranin esimerkki osoittaa.

3) Panostamalla toistuvasti suureen energiayksikköön kuten 1600 MW:n kokoluokan ydinvoimalaan, viedään mahdollisuus uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseltä, niiden tutkimus ja tuotekehitys jää sivuun eivätkä ne saavuta sitä osuutta energiapaletissamme mikä olisi mahdollista. Esimerkkinä on vaikkapa Fortum, joka on myynyt tutkimusyksikkönsä Ruotsiin. Suomi on niin pieni maa, ettei tänne mahdu montaa "energian kärkihanketta". Uusiutuvat ja energiatehokkuuden tekniikat olisivat vientivaltti.

Kuten Tasavallan presidenttikin totesi, eikö taloudellisinta ja vaikuttavinta olisi energiankäytön tehostaminen. 

Vielä kertaalleen - liikennebiopolttoaineiden tuonti Indonesiasta, Malesisasta (palmuöljy) ja Brasiliasta (etanoli) on erityisen kyseenalaista. Hiilidioksidipäästöjen muutaman prosentin vähenemisen vastapainona on päiväntasaaja-alueella tapahtuva biodiversiteetin hävittäminen: öljypalmumetsät sademetsien tilalle.