Kotkassa kuten muuallakin Suomea kuntalaisilla oli mahdollisuus äänestää kunnallisvaaleissa. Äänestysprosentti pysyi matalana koko maassa, Kotka vielä alitti rimaa 54 prosentillaan.

Yhtä kaikki tulos oli selvillä 28. lokakuuta, vaalivoittajia Kotkassa olivat Vasemmistoliitto nostaen kahdella paikalla paikkalukunsa kymmeneen ja perussuomalaiset kaksinkertaistaessa paikkamääränsä kahdeksaan. Häviäjiä olivat sdp, nyt 12 (-4) , kokoomus +RKP 14(-1) ja keskusta nyt 3 (-1), vihreillä edelleen 4.

Nyt häviäjien johdolla on koottu koalitio sdp, kok., ps, vihreät ja keskiryhmä vastaan vasemmistoliitto. Samalla on aikomus murtaa vanha tapa jakaa kaupungin omistamien yhtiöiden hallituspaikat vaalituloksen mukaan.

Mikä on aikomuksen taustana ei ole tiedossa, ahneus, kateus, kosto vai mikä - tähän eivät "neuvottelijat" ole ottaneet kantaa.

Myönteisenä on todettava, ettei yksi koalition osa sano hyväksyvänsä yhtiöiden hallituspaikkojen kaappausta, vaalituloksen mukaan vasemmistoliitolle kuuluisi aina 3. ja 7. paikka.

Omanlaistaan korruptiota tämäkin!