Jörn Donner, suomalainen kulttuuritotemi, on jatkanut tutkimusmatkaansa C:G.E.Mannerheimin elämänkaarella. Tämänpäiväinen Talvisodan aattovuosista ja itse sodasa kertova osa on mielenkiintoinen.

Ensiksikin Jörn Donner käyttää runsaasti aikaisemmin vähän esitettyä kuva-aineistoa, Raatteen Tien kuvatkin ovat osin uusia.

Toiseksi Mannerheimin Intian seillailut Donner kuvaa tarvittavalla selkeydellä, Mannerheim on pala ketjussa, joka on hävittänyt ja tänäänkin hävittää Intian tiikeriä. Kymmeniä tiikerintaljoja saaliina 4 kuukauden teurastusmatkalta. Asian selväsanaisesta kertomisesta Donnerille kiitokset, Donnerwetter!

Donnerin missio on Stalin Mannerheimin ohessa. Ehkä hampaankoloon on jäänyt jotakin tai Donner makselee takaisin aikaisempia haavaumiaan, kuka tietää. Kuva Stalinista on kuva teloittajasta, jonka elämää paranoidiat hallitsivat enemmän aj enemmän.

Emeritus-professori Matti Klingen mainiossa vuoden 2010 päiväkirjassaan Jupisteeri  kevyesti hahmottelema Stalin potretti on tätä mutta myös paljon muuta. Diktraattori, joka valmistautui kohtaamaan Hitlerin joukot. Klingen vertaus eri verenvuodattajiin, alkaen Kaarle Suuresta ja päätyen pääministeri Churhilliin on mielenkiintoinen.

Suosittelen Jupisteeria, on mielenkiintoisempi kuin pari edeltäjäänä. Professori Klingellä on päiväkirjoja nyt kymmenkunta.