Perjantai 3. joulukuuta oli luonnonsuojelun musta päivä. Tuolloin eduskunta äänestäen  hyväksyi metsästyksen laajentamisen eteläisen Suomen kansallispuistoihin, Nuuksioon, Repovedelle ja vaikkapa Pyhtään Valkmusaan.

Lakiin tuli muutos, jonka mukaan kaikista luonnonsuojelualueilta - mukaanlukien korkeimman suojelutason omaavat luonnonpuistot - voidaan "poistaa" eläinyksilöt, jotka aiheuttavat merkittävän uhkan ihmisille tai heidän omaisuudelleen puiston ulkopuolella. Tämä koskee hirviä, karhuja, ilveksiä ja merialueella harmaahylkeitä.

Aivan periaatteen tasolla hylätään kansallispuiston keskeisin tehtävä olla eläinten turvapaikkana, tarjota ihmisille tilaisuus olla luonnon kanssa edes hetki tasapainossa ja yhdessä. Nyt kansallispuistot, kaikki luonnonsuojelualueet saattavat muuttua metsästyskentiksi.

Päätös on ristiriidassa YK:n Maailman luonnonsuojeluliiton (IUCN) periaatteiden kanssa, jotka ovat ekosysteemin suojelu ja luonnontuntemuksen lisääminen. IUCN valvoo kansallispuistojen statuksen säilymistä.

Hallituksen esitys (HE 99/2009vp) eteni vasta nykyhallituksen viime metreillä. Se oli ministeri Anttilan vaatimus, jota hän viime vaalikaudella maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajana jo ajoi. Tuolloin ministerit Enestam ja Karpela estivät lain etenemisen.

S-L Anttila on Liesjärven kansallispuiston vaiheilta. Koko lakiesitystä on perusteltu Anttilan lähikansallispuistossa lymyävien hirvien aiheuttamalla hirvionnettomuusuhkalla. Tilastot eivät tällaista osoita.

Äänestyksessä hallituspuolueiden (keskusta,kokoomus,vihreät, RKP) kansanedustajista vain yksi vastusti lakia, Tanja Karpela. Oppositiosta läytyi muutamia pyssymiehiä ja pyssynaisia. Surullinen päivä.