Eilen sunnuntaina piipahdin Brsselissä. Rue Parnassella Euroopan vasemmistopuolueiden (European left/EL) ympäristökokouksessa. Paikalla oli tusina nuoria ja pari meitä varttuneempaa ympäristöaktiivia Saksasta, Belgiasta (flaaminkielisiä ja vallooneja), Kreikasta, Ranskasta, Tanskasta, Luxemburgista ja Suomesta. He edustivat eri maiden vasemmistopuolueita, jotka muodostavat Euroopan vasemmiston (EL).

Työkielenä oli englanti, jolla muotoiltiin yhteistä kannanottoa Kööpenhaminan kokoukseen. Samalla päätettiin tapaamisesta siellä. EL:n osallistuu ennen muuta Kööpenhaminan kansalaistapahtumiin, jonne mm. Vasemmistonuoret lähtevät useamman linja-autollisen voimin. 

Finnair lenti edestakaisin, laadukkaasti ja täsmällisesti. Eikä illaksi mennyt konkurssiin vaan kotiin. Samalla kuitenkin vakavasti mietimme myös Brysselissä videokokousten mahdollisuutta, muun ohessa säästyy ilmakehä, jos lentäminen vähenee. Tähän joutuvat - tai pitäisi ainakin joutua - myös lentoyhtiöiden sopeutumaan ja meidän lentoveroon.

Huomenna aamulla Presidentin linnaan, jossa aiheena on Kööpenhaminan kokous. Foorumin puheenjohtaja tullee vasta myöhään Berliinistä Suomeen, muurin murtumisen 20 -vuotisjuhlat menevät myöhään ja on aikaerokin. Toivottavasti Hän on aamulla paikalla.

Nyt kaupunginvaltuustoa johtamaan tiedonantokokoksessa, aiheena vuoden 2010 budjetti, ongelmia on ja laman lasku on tulossa terveyden- ja sairaanhoidon, koulujen ja vanhustenhoidon maksettavaksi.