Arvostamani entinen ympäristöministeri Pekka Haavisto oli juuri Arto Nybergin haastattelussa. Hyvä haastattelu mutta paha moka. Pekan "tietämän mukaan" vihreät ovat "ainoa puolue, joka vastustaa ydinvoimaa".

Vasemmistoliiton puoluekokous päätti kesällä 2007 kielteisen kantansa lisäydinvoiman rakentamiselle. On tietysti todettava Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä löytyvän pari ydinvoiman lisärakentamisen puolustajaa, kuitenkin näillä näkymin 15 äänestää ydinvoiman lisärakentamista vastaan.

Vihreät ovat hallituksessa, jonka ohjelmassa on ydinvoiman lisärakentaminen. Vihreät antavat hallitukselle imagoarvoa ja saavat sen hintana äänestää suuressa salissa ydinvoimaa vastaan pitäen kuitenkin hallituspaikkansa.

Hallitusohjelmassa on useampia perustuslain 20 ja 21 §:n näkökulmasta kyseenalaisia hankkeita. Esimerkiksi Maankäyttö- ja rakennuslain valitusoikeuden kaventaminen on tällainen, rantakaavan irrottaminen alueellisen ympäristökeskuksen alistukselta on samaa laatua.

Pallaksen rakentamishanke, Kollajan rakentaminen ja Koskiensuojelulain avaaminen, METSO:n epäonnistuminen, suurpetojen kantoja vaarantavat metsästysmääräykset ovat osa hallituksen toimia, joita vihreät ovat nyt passiivesti tukemassa osana Vanhasen hallitusta. Toisaalta on selvää, että Vuotoksen turvaaminen tämän vaalikauden ajaksi on vihreiden hallitusneuvottelujen ansiota. Kollajasta ja Koskiensuojelulaista ei löydy mustaa valkoisella - puhetta asiasta on varmasti ollut.

Uimari Paavo Lipponen kävi Kotkassa tervehtimässä 100 vuotiasta Karhulan Veikkoja, suoraselkäistä urheiluseuraa, joka on aina ollut TUL:n jäsen eikä mennyt TUK:n seireeninlaulun perään. Lipponen piti rakenteellisesti toimivan ja itsevarmuutta uhkuvan puheen - kuten aina.

Hänen arvionsa vihreistä on liian tiukka - ainakin sellaisista pitkän linjan aktivisteista kuin Satu Hassi ja Pekka Haavisto.

Muuten tänään oli vihreiden paikallisjulkaisussa Helsingin Sanomissa kolme kansanedustaja Sinnemäen värikuvaa - tästä on hyvä lähteä nostamana kuvien määrää.