Kansanedustaja Perkiö moitti ministeri Pekkarista biovoimalahankkeista aamuradiossa (Ykkösaamu 22.8.), hakevoimalaa ei tarvita "joka niemeen ja notkelmaan". Samoin Häntä ja kokoomusta voi moittia ydinenergiaparatiisi -hankkeesta ja rajojen aavamisesta ydinjätteen tuonnille.

Suomi ei ole ratkaissut ydinjätteen loppusijoitusta. Posiva Oy on rakentanut koelaitoksen, lopulliset päätökset ovat tekemättä. Suomen oma lainsäädäntö määrittää loppusijoituksen käyttäjiksi viisi suomalaista ydinvoimalaa.  Ey:n tuomioistuimen valta menee kansallisen lainsäädännön ylitse.

Maailmalla uskotaan Suomen ratkaisseen ydinjätteen loppusijoituksen, tätä ovat ihmetelleet eduskunnassa vierailleet korealaiset kuin saksalaisetkin.

On selvää, että ydinjätteestä tulee kauppatavara ja Suomen on avattava mahdollinen loppusijoitusluolastonsa Eu-ydinjätteille mikäli meistä tulee ydinenergian viejämaa. Kokoomus on jo erehtynyt perustelemaan kahta uutta ydinvoimalaa sähkönviennillä.

Eu-veljet ja -sisaret eivät ole tyhmiä. Ey-tuomioistuimen päätös ydinjätteen julistamisesta kauppatavaraksi on edessä, mikäli Euroopan unionin muut energiantuottajat lähtevät peräämään paikkaa ydinjätteilleen. Siten olemme ydinenergiaparatiisi ja ydinjätevaltio.