Eilinen kaupunginhallitus oli jälleen sarjasta "kabinetissa tapahtuu". Pöytäjakeluna ilmaantui esitys 500 euroa kuukausikorotuksesta kaupunginjohtajan, palvelu- ja liiketoimintajohtajan ja kansliapäällikön palkkoihin.

Kaupunginjohtajan peruspalkka oli ennen korotusta hivenen alle 10 000 euroa kuukaudessa, nyt meni yli kymppitonnin, muiden on pari tuhatta euroa vähemmän. Tietenkään johtajien palkat eivät koostu vain kuukausipalkasta, kokouspalkkiot ja erilaiset muut asemasta johtuvat "luottamustehtävät". Tätä on kaupunginjohtajan pesti Suomen satamaliiton hallituksen puheenjohtajana, tämälkin tuot roposensa.

Perustelu korotukselle on huono sijoitus vertailussa muihin kaupunkeihin, korotus oli suullisesti joskus "luvattu" ja edellisestä oli kulunut jo kolme vuotta.

Kolme vuotta sitten korotus tuli myös pöytäjakeluna tosin juhannusviikonlopun jälkeisenä maanantaina. Silloin kaupunginhallitus erehtyi yksimielisesti korottamaan kaupungin ylimpien virkamiesten palkkaa kerralla  tuhannella eurolla.

500 euroa on enemmän kuin työmarkkinatuki tai toimeentulotuki, siis  kuukaudessa. Tuskin eniten ansaitsevat virkamiehet oikeasti olivat vailla tätä joululahjaa. Muuten eläkkeet nousivat parikymmentä senttiä kuukaudessa.

Kotkalaisten enemmistö korotuksesta tuskin ilahtuu - näin ainakin uskon.