Hallituspuolue vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki vetoaa YLE:n pääuutisissa kaikkiin ihmisiin, jotka vastustavat ydinvoimaa: heidän tulisi ottaa yhteyttä omiin kansanedustajiinsa. Näin varmasti täytyisi.

Anni Sinnemäen viime vaiheen vetoomus on liikuttava. Vihreä puolue on tukenut kahta 1600-1800 MW:n ydinvoimalaa Suomeen esittänyttä hallitusta tiukasti 3 vuotta. Lisäksi se on ollut mukana heikentämässä luonnonsuojelulakia (metsästys eteläisen Suomen pieniin kansallispuistoihin), ympäristönsuojelulakia (ympäristölupien poistaminen mm. alle 50MW:n voimaloilta), onnetonta METSO -ratkaisua, merimetson ottamista Vanhasen hallituksen vaakunalinnuksi, vihreät ovat tuoneet kokoomuksen, keskustan ja RKP:n kanssa ympäristönsuojelun kannalta ongelmallisen aluehallintouudistuksen eduskuntaan, puolue on tukenut valtion tuottavuusohjelmaa, heikentänyt rakennussuojelua jne ....

Eduskunnassa on vähintään neljä kertaa vihreiden eduskuntaryhmän verran muiden puolueiden ydinvoiman vastustavia kansanedustajia.

Kevään suuri ydinvoiman vastainen mielenosoitus eduskuntatalon edessä kirjattiin YLE:n uutisissa vihreiden mielenosoitukseksi. Se ei sitä ollut, muutama vihreiden kansanedustaja toi puoluelakanansa mukanaan ja tästä tuli TV -kuvaa. Järjestäjät olivat läheneet siitä, ettei puoluetunnuksia ole mukana.

Anne Sinnemäen liikuttava vetoomus on ymmärrettävä. Vihreät yrittävät viherpestä pois mielikuvan ydinvoima-hallitus-puolueesta.

Tärkeää on mielikuva, ei tosiasiat!