Eilen kuultiin ensimmäiset asiantuntijat. Edessä on perusteellinen kuuleminen, toivottavasti myös hallituspuolueilla riittää rohkeutta tähän. 

Hanke on ainoalaatuinen,  yhdelle yritykselle on räätälöity ikioma lakinsa. Luonnonsuojelulaki (13§) kieltää kansallispuistoissa rakentamisen. Poikkeussädös koskee vain sellaista "luonnonsuojelualueen asianmukaisen hoidon ja käytön edellyttämää rakentamista, kunnostamista ja entistämistä, joka ei vaaranna kansallispuiston perustamistarkoitusta  ja joka on tarpeen alueen hoitoa, valvontaa, tutkimusta, yleisön opastamista, retkeilyä ja alueeseen tutustumista varten". Nykyistä hotellia neljä kertaa suurempi uudisrakennusoikeus ei tällainen ole.

Nyt yhtä yritystä varten on siis räätälöity oma laki, yritys on Lapland Hotels. Hyvinpä lähelle joitakin ministereitä yrityksen intressit ulottuvat.

Nyt luodaan ennakkotapaus ja sen perään on jo kyselty.

Vuonna 2004 eduskunta laajensi Pallaksen kansallispuiston 102 000 hehtaarin Pallas-Ylläs kansallispuistoksi. Tuolloin ympäristövaliokuntana kävimme myös liikemies Pertti Yliniemen puheilla. Hän esitti toiveensa uudesta hotellista, jonka tuolloin torjuimme. Samalla käynnillä kansallispuiston pohjoisosassa, Ekontekiössä pyydettiin laskettelurinnettä kansallispuistosta, rakentamista ja hissejä "koska Pallastakin ollaan laajentamassa". Asiaa oltiin jo tuolloin vahvasti valmistetu.

Vuonna 2003 kuntaministeri Manninen siirsi Pallastunturin hotelleineen Kittilästä Muonion puolelle kuntarajaa siisrtämällä, liikemies Pertti Ylimäki oli tyytyväinen. Edellisen kuntaministerin aikana hanke ei edennyt.