Tänään Vasemmistoliiton Kaakkois-Suomen piirikokous löi lukkoon eduskuntavaalien ehdokaslistan. Vaalit ovat 18.3.2007 ja ennakkoäänestys alkaa 7.maaliskuuta.

Ehdolla on 7 naista ja 7 miestä. Erityisesti naisten lista on hyvä. Listan nuorin, Hilla Pohjalainen 20 vuotta, Etelä-Karjalan keskussairaalan lastentautien ylilääkäri Ritva Virransalo Luumäeltä, tutkija Sirpa Minkkinen Lappeenrannasta, puutarhuri Tiina Saavalainen Kouvolasta, piirimme puheenjohtaja Nana Toivanen Kotka, sairaanhoitaja Riitta Husu Kotkasta ja sairaanhoitaja Marja Roslakka-Hynninen Kotkasta. Melkoinen seitsikko.

Puolueen tavoitteet ovat sosiaalisen oikeudenmukaisuus, terveys- ja sairaanhoidon tukeminen, lapsista ja vanhemmista ihmisistä välittäminen, vanhuuden kunnioittaminen. Samalla tavoin meidän tulee kunnioittaa luontoa ja jätettävä planeettamme tuleville sukupolville turmelematta sitä.

Luonnon monimuotoisuuden suojelu, Suomenlahden tila, METSO -ohjelma, rakennussuojelun kehittäminen ovat tavoitteitamme.

Tärkein haaste niin meille kuten kaikille ihmisille on ilmastomuutoksen pysäyttäminen. Tässä on erityinen vastuu maan hallituksilla ja parlamenteilla.

Pentti Tiusanen

www.tiusanen.fi

p. 050-5113085