Eduskuntavaalien tulos lienee historiallinen mutta niin ovat sen jälkeiset tapahtumatkin. Hallitusneuvotteluja lykätään, ne alkavat joskus syssymmällä, aikaisintaan kahden viikon kuluttua. Tunnetusti Belgia on ollut ilman hallitusta pian vuoden.

Vaalilupauksien yhteensaattaminen kokoomuksen, sdp:n ja perussuomalaisten kesken on Rubikin kuutio, jonka vääntelyyn menee aikaa jos onnistuu lainkaan.

Edelleen on selvää, että Timo Soini kuten muutama muukin joutuu kääntämään takkinsa. Soini on testannut tilannetta parikin kertaa, ennen vaaleja ja niiden jälkeenkin. Portugalin ongelma yritetään eristää hallitusneuvotteluista, uusia euro-ongelmia ja niihin liittyviä päätöksiä on kuitenkin oven takana jonoksi.

Erkki Tuomiojan kanta Kataisen järjestelyihin on perusteltu. Suuri valiokunta tarvitsee esityksen hallitukselta, johonka se ottaa kantaa. Musta-Pekka on jäämässä pääministeri Kiviniemen käteen, Kataisen huolena on eduskunnan käyttäytyminen.

Uuden hallituksen synty saattaa siirtyä juhannukseen jos syntyy silloinkaan. Samalla vaikuttaa siltä, että Kataisen ja Soini  välillä on erityissuhde, josta sdp on sivustakatsojana.  

Suomessa alkaa olla hallituskriisi!