Kannaksen helteet ovat saaneet kesästä 2010 kilpailijan. Tunnetusti Terijoella paistoi aina aurinko ja Paavilainen sekä muut tulenkantajat saattoivat patsastella vaatteitakin. Kannaksen virtuaalikesä tuli todeksi YLE:n Karjalaisen Heinäkuun kunniaksi.

Karjalainen heinäkuu on osin ylen kummallinen ohjelma: pakosta on löydettävä uutta, jotakin raflaavaa. Joksus jälki on koomista, etenkin vanhoista asenteista lähtevä 2010 -lukulainen "tuuletus". Tätä tuuletusta valitettavasti leimaa historiattomuus ja jonkinasteisen henkisen revanssin haku.

Professori Matti Klingen anti kuukaudelle oli pelastava, asiallinen historian katsaus, jota siivitti muu kuin sisäänpäinkääntynyt "minä luulen" -uskomus.

Suomen energiateollisuudella on nyt taskussaan kahden suururaanivoimalan periaatepäätökset. Onkin jo voitu käynistää bioenergian vastustus. Ennen 1.7. äänestystä oltiin hiljaa kuin neste sukassa.

Vanhasen hallituksen suuri puhallus, miljardi pois valtion tuloista ja rahoista vähintään 750 miljoonaa puhtaana teollisuuden taskuun. Nyt pohditaan kompensaationa energiaveroja. Maakaasu, fossiilisista ehdoton ykkönen tulisi kovimman veronkorotuksen kohteeksi, turve on edelleen hallituksen erityisessä suojelussa.

Tänään TV !:n uutuset muistavat Meksikonlahtea. 600 000 tonnia raakaöljyä - siis vähintään - on meressä.  Lisää tulee joka minuutti. Eläköön markkinatalous?