Eduskunta kunnioitti torstaina, 8. marraskuuta Jokelan uhreja. Eduskunnan tunnin mittainen kyselytunti kutistui puolentunnin muistohetkeksi, jossa pääministeri puhui tunteisiin vetoavasti ja eri eduskuntaryhmät ilmaisevat osanottonsa.

Puoli tuntia myöhemmin pääministeri Vanhanen nousi puhujapönttöön esittäen pakkolakia "kaikkein heikoimmasa asemassa olevien hengen turvaamiseksi, mikäli irtisanomiset toteutuvat". Tilanteessa oli hivenen hurskastelua.

Ennalta ehkäisevän terveydenhoidon leikkausten ja kouluterveydenhoidon puutteiden keskellä näemme amerikkaisen elämäntavan sivutuotteen, Coloradon Columbinen verilöylyn toteutuneen Suomessa. Videopelit ja Columbinen koulun tapahtumat saivat sovellutuksensa Tuusulassa.

Torstaina ei eduskunta päässyt keskustelemaan hallituksen toimista. Hallitus ei joutunut selittämään suorassa  televiolähetyksessä miten se aikoo pelastaa Suomen julkisen terveydenhoidon, varmistaa myös jatkossa korkeallekoulutetut ihmiset terveyden- ja sairaanhoidossa.

Hallitus ei joutunut selittämään miksi se syyllistää Tehyä ja miksi se ei avaa kassakaappiaan, jossa on rahoitus Tehyn oikeutetuille vaatimuksille - koko terveydenhoidolle. Näin hallitus ei menetellyt. Päinvastoin, hallitus laadituttaa omilla joukoillaan kassakaappisopimuksen, jolla uhataan mitätäidö Tehyn työtaistelutoimia.

Olen työskennellyt Tehyläisten ja Superin jäsenten kanssa tiiviisti yli 20 vuotta leikkaussaleissa, päivystyspoliklinikalla, teholla ja osastoilla. Olen vakuuttunut, ettei yksikään tehyläinen jätä ketään heitteille.Vanhasen - Kataisen hallitus aikoo näin tehdä.

Hallituksen tulee aloittaa polkunsa oikaiseminen osoittamalla kolmanteen lisätalousarvioon 450 miljoonaa euron siirtomäärärahan palkkakustannusten korvaamiseksi kunnille ja ohjeistaa edustajansa sovintoon arkkiatri Pelkosen johtamassa sovittelulautakunnassa.