Torstaina kyselytunnilla vaadimme ministeri Sirkka-Liisa Anttilalta saimaannorpan suojelun tehostamista. Valitettavasti tämä ei näkynyt enää kansalaisten televisioissa, keskustelu alkoi ja varapuhemies Koskinen jatkoi keskustelua - sinänsä tärkeää - viitisentoista minuuttia televisioinnin lopettamisen jälkeen.

Ministeri Anttila lupasi selvittää ja seurata. Samaan hän tukeutui torstai-illan A - talkissa. Valitettavasti saimaannorppakanta ei kestä odottamista, jokainen verkkoihin hukkuva kuutti on liikaa.

Verkkokalastuskielto on ainoa välittömästi toimiva ratkaisu, norppien ampumisella uhkailuun ei voi alistua. Asenteiden muuttumista on turha odottaa. Kuvaavaa on yritys syyllistää Metsähallituksen tutkijat vääristä tiedoista.

Ministerin paikalliset neuvonantajat ovat keskustavaikuttajia, vastakkain on keskustan poliittinen kannatus ja saimaannorpan tulevaisuus.

Muutenkin hallituksen ympäristön- ja luonnonsuojelu on ongelmallinen. Rantakaavojen vahvistaminen halutaan viedän pois ympäritökeskuksilta, jotka yritetään saada hallituksen pakkopaitaan. Tämä käy selvästi ilmi aluehallintouudistuksen asiakirjoista. Pallakselle halutaan rakentaa uusi hotelli keskelle kansallispuistoa, metsästystä halutaan eteläisen Suomen pieniin kansallispuistoihin, METSO -hanke yskii ja rahaa viedään ympäristöministeriöltä.

 

 

 

V