Vuoden 2007 vaalirahoitus on edelleen selvittelyn alla. Keskeinen rahoittaja Toivo Sukari on tällä hetkellä rahoittamassa rakentamista Kotkan Jumalniemessä, tähänkin liittyvä maankäyttösopimus ja kaavaratkaisu hyväksyttiin Kotkan valtuustossa 6. kesäkuuta. Toivo S. kertoi Vanhasen II hallituksessa olevan enemmänkin ystäviä, vaikka Vapaavuori ei sellaista saanutkaan.

Eduskuntaan valituilla on nyt selvästi avoimempi suhtautuminen saatuihin tukirahoihin. Suurta tukea nauttinut Jyri Häkämies on tämänpäivän HS:n mukaan ollut "esimerkillinen", edellisten vaalien jälkeen taas ei. Rahaa on nytkin tullut ovista ja ikkunoista.

Omalta kohdaltani ilmoitusvelvollisuutta ei ole, kuitenkin vaalimenot ovat samaa luokkaa kuin ennakkoilmoituksessa. Ulkopuolelta tullut tuki oli 1000 euroa Tradekalta ja kokonaismenot jäävät ale 25 000 euron kuten ennakoin. 24 000 euroa siis omasta pussista.

Häkämies ei rahoita itse vaalitaisteluaan, muut tekevät sen.Ilmeisesti se kannattaa. Se teettää tietysti myöhemmin töitä, ilmaista juustoa on vain rotanloukussa.