Keskustan alkutuotantosiipi tarvitsee liberalismia soiden ojitukseen, metsänhoitoon, suurpetojen ampumiseen ja yleensäkin ympäristölainsäädännön heikentömiseksi.

Luonnon- ja ympäristönsuojelua on heikennettävä, tämä on vanhastaan Keskustan takametsäläisten kanta.

Luonnonvarainministeriön perustaminen merkitsee yksinkertaisesti luonnon- ja ympäristönsuojelun asettamista alaosaston asemaan.

Asiasta parhaillaan todistaa kansanedustaja Antti Rantakangas. Liikaa "byrokratiaa", liikaa portaita luonnonvarojen käyttöönsaamiseksi. Valitusmahdollisuuksia on Rantakankaan mukaan aivan liikaa.

Suomi on todellakin menossa siirtomaaksi, jossa avataan uusia kaivoksia, bulkkienergiatuotantoa ydinvoiman rakentamisineen, tähtäimessä edelleen Vuotos ja Kollaja, lisää maata veden alle.

Kesksuta on ottamassa revanssia 1980 -luvulta, jolloin sen näkökulmasta ympäristöministeriö perustamienn oli työtapaturma. Nyt on aikaa tuosta kulunut ja "enää ei tarvita ympäristöministeriötä". Asenteet ovat kuulema muuttuneet.

Ilmastonmuutoksen kiihtyvä vauhti, ympäristön tuhoaminen - josta Meksikon lahti on pahin esimerkki - vaatii täysin muuta.

Ympäristöministeriön lakkauttamisen on toteuttanut Venäjä, Venäjän malli ei ole Suomen malli!