Aamusta klo 9.00 minulla oli mahdollisuus vierailla Velhon päiväkodissa Kotkan Karhuvuoressa. Tilanne siellä oli sama kuin keväällä, puolet lapsista on maahanmuuttajaperheistä ja koulutetusta työvoimasta on pulaa. Muuten rohkein vastaaja 3-5 vuotiaitten ryhmälle esitettyihin kysymyksiin oli reipas tyttö Sudanista.

Henkilökunnan kommenttien perusteella maahanmuuttajavanhemmat ovat mukana lastensa kasvatuksessa, joskus tosin pitää patistaa - mutta niin pitää valtaväestöäkin.
 

Ruonalan päiväkodissa ehdin myös pistäytyä (klo 9.40), päiväkoti on saneerattu sisäilmaongelmien vuoksi. Homeongelmasta ei ole jäänyt haittaa. Haittana on nyt meluisuus kun akustiikkalevyt jätettiin "säästösyistä" laittamatta.

Vastaanotolleni Kotkan Lääkärikeskukseen ehdin (poikkeuksellisesti) ajoissa eli klo 10.00. sieltä sitten hiukan myöhässä takaisin Karhuvuoreen, jossa korttelikoti Muorikassa alkoi tapaaminen asukkaiden kanssa klo 12.15. Muorikka kuten koko rakennus pystytettiin kymmenen vuoden kansalaistoiminnan saavutuksena 1980 -luvun lopulla. Mukana kansalaistoiminnassa olivat Terveysrintama, Karhuvuoren asukasyhdistys ja Karhuvuoren eläkkeensaajat. Tulosta siis tuli: terveysasema ja sosiaalityöntekijöille toimitilat.

Muorikan aiheena olivat Karhuvuoren tuhopoltot, väkeä sali täynnä. kahvit juotiin ja seuraavasta palaverista 29.9. klo 18.00 sovittiin. Se on Karhuvuoren koulun auditoriossa Muorikan naapurissa.

Sitten Kotkan konserttitalon Duettoon lounaalle (klo 13.30), jossa oli tilaisuus tavata vaimoakin. Sieltä kotiin valmistautumaan kaupunginhallituksen kaupungintalolle klo 15.00. Nopea pistäytyminen hammaslääkärissä klo 15.30 ja takaisin kaupungintalolle klo 16.00 maissa. Varsinainen kaupunginhallitus alkoi klo 16.30. 


Helsinkiin klo 17.15 Suomen luonnonsuojeluliiton saimaannorppakonserttiin Helsingin Temppeliaukion kirkkoon. Hieno konsertti alkoi klo 19.00 ja valtioneuvos Riitta Uosukainen piti loistavan ja koskettavan puheen. Nyt eduskunnan työhuoneessa (klo 20.45). Lähdin väliajalla pois, jotta ehdin Alepaan.

Siis tavallinen päivä - nyt maanantaina ja sitten takaisin Kotkaan.