YLE:llä on mittarinsa, jolla se seuraa toimintaansa. Pari niistä kuvaa toiminnan vaikuttavuutta ihmisten ajatteluun, sen muuttamiseen ja tästä johtuvaan käytännön "toimimiseen". Voimakkaan vaikutuksen prosentit ovat neljästä viiteen.

Eilisessä hallintoneuvoston kokouksessa kysyin hallituksen puheenjohtajan käsitystä ovatko juuri tietyt ohjelmat johtaneet katselijoiden ja kuuntelijoiden ajattelun muuttumisen ja heidän kohdallaan uuteen toimintaan - tarjosin esimerkiksi Ajankohtaisen Kakkosen ohjelmia, joista ehkä  nk. homoilta jää historiaan. Kysyin myös sitä rakennettaanko tietyt ohjelmat toimimaan juuri tämä päämääränä. Vastaus oli kyllä.

TV2 :n ilta, johonka koottiin kd-puheenjohtaja, perussuomalainen kansanedustaja, vastakkaista mieltä oleva vihreä älykkökansanedustaja, papistoa jne.,käynnisti homokeskustelun, joka jatkuu edelleen.

Tässä välissä on käyty enemmän kuin koskaan julkisuudessa paistatelleet kirkkovaalit, vain 17 % kaikesta propagandasta huolimatta kävi äänestämässä, 83 % ei.

Kotkassa paikallisen vaalituloksesta kertomiseen Kymen Sanomat käytti 16.11. etusivunsa ja pääuutissivua, sekä yhden lisäsivun. Äänestäneitä oli muuten 3000 ja Langinkosken seurakunnan äänestysprosentti oli seitsemän.

Saman päivän lehdessä kerrottiin sivulla 11 yhden palstan uutisena ja 50 palstamillimetrin painavuudella kansalaisvetoomuksesta terveyspalvelujen puolesta. Nimiä vetoomuksessa, joka luovutettiin kaupunginvaltuustolle 15.11. oli 6626.

YLE:lle onnet onnistuneesta provokaatiosta, joka johti koko Suomen "arvokeskusteluun", Suomessahan on vain yksi asia kerrallaan.

Muuten, kaikki sukupuoliset suuntaukset ovat tasavertaisia ja ihmisiä ei tule asettaan sukupuolisen suuntautumisen perusteella eriarvoiseen asemaan - tulkoon se vielä sanotuksi!