Lehdissä on omat sivut "tekstareille", joita voi mieleen uolahtelevista asioista lähettää lehtien toimituksiin. Parin rivin kiteytykset saattavat olla helmiä. Muutakin tietysti ulos putkahtaa.

"Tekstari" kysyi 2.3. kotkalaisessa Kymen Sanomissa: "Miksi Tiusanen istuu tuppisuuna eduskunnan kyselytunnilla. Eikö ole asiaa?".

Kyselytunnilla puhemis/puhemiehet jakavat puheenvuorot ja antavat ne ensisijassa ryhmäjohtajille tai puolueiden puheenjohtajille, joskus muillekin. Lisäksi eduskuntaryhmissä päätetään viikottain "varsinaisen" kysymyksen esittäjä, joka pääsääntöisesti pääsee kysymään - ei kuitenkaan aina. Lisäkysymykset tulevat siis puhemiehen mielen mukaan.

Olen käyttänyt istuntokaudella 2007 ja 2008 yhteensä 728 puheenvuoroa eli toiseksi eniten eduskunnassa - edustaja Pulliainen käytti 798 puheenvuoroa.

Onko puheenvuoroilla merkitystä, on toinen kysymys - kuitenkaan "tuppisuuna" ei ole oltu. Televisioidulla kyselytunnilla olin viimeksi äänessä 26. helmikuuta eli pari päivää ennen Kymen Sanomien "tekstaajan" kyselyä.