Juuri menossa olevassa tiistain Ykkösaamussa tamperelainen professori Ruostetsalmi odottaa vasemmistopuolueita taivuteltavan ydinvoimalarakentamisen taakse työllisyyskysymyksellä.

Todellakin Eurajoella 5. ydinvoimalan rakentaminen jatkuu ja jatkuu. Työtä on ennen muuta puolalaisille, ranskalaisille ja muille rakentajille, varmaan joillekin muillekin. Milloin ydinvoimala saadaan käyttöön korvaamaan fossiiliset polttoaineet - kuten luvattiin vuonna 2002? Nyt esitetään parhaimmillaan kolmea ydinvoimalaa korvaamaan fossiilisia polttoaineita ja jälleen kerran Venäjän tuontia!

Ydinvoimaan panostamista ei missään nimessä voi perustella työllisyydellä. Uusiutuvaan energian rakentaminen tuo huomattavasti enemmäön työtä. Bioenergian tuottaminen luo aivan eri tavalla työpaikkoja kuin ydinvoima.

Jos nyt hyväksyään ydinvoimalat, ne tulevat käyttöön aikaisintaan vuoden 2025 vaiheilla - aikaisintaan. Kuitenkin Suomen pitäisi tuohon vuoteen mennessä tuottaa energiastaan 38% uusiutuvilla energialähteillä ja hiilidioksidipäästöjään Suomen olisi pitänyt laskea 20 prosentilla alle vuoden 1990 tason jo vuoteen 2020 mennessä, siis runsaan 10 vuoden kuluttua!

Ydinvoimarakentaminen ei ehdi vaikuttamaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Globaalisesti vaikuttavat päästövähennykset tulee  tehdä jo 2015 mennessä, tämä tosiasia korostaan Kööpenhaminan kokouksen epäonnistumisen merkitystä.