Tulin myöhään eilen illalla Brysselistä "Road to Copenhagen 2009" -kokouksesta. Erinomainen puheenjohtajisto: Vigdis Finnbogadottir, Mary Robinson ja Eu-komissaari Margot Wallström. Aiheena mahdollisuus päästä vuoden 2012 jälkeen sitovaan ja vaikuttavaan sopimukseen, jossa ovat mukana myös USA, Kiina, Intia ja Brasilia.

Kioton sopimuskaudesta (2008-2012), jonka toteuttamiskausi alkaa siis runsaan kuukauden kuluttua, on saatava luonteva siirtymä seuraavaan sopimukseen. USA:n vaalien tulosta odotetaan, Australian parlamenttivaalitulos oli ilmastomuutostoimien kannalta positiivinen. On hyvä muistaa Kiinan, Intian,Venäjän ja Brasilian ratifioineen Kioton sopimuksen - toisin kuin USA ja Australia.

Tänään Vasemmistoliiton valtuustossa kuulin Muukkosen Mirkalta Suomessa olevan "ilmastohallituksen". Kysyessäni moisen harhakäsityksen alkuperää sain vastaukseksi: "vihreiden blogeista".

Hallitus ei todellakaan ole ilmastohallitus. Uusiutuvaa energiaa ei ole vaikuttavalla tavalla edistetty, tuulivoimalta uupuu syöttötariffi ja tuuliatlas on tulossa vasta vuonna 2009. Turvetta hallitus yrittää muuttaa uusiutuvaksi. Tässä väännössä Suomi altistuu naurettavaksi hiilivaltioksi. Hallitusohjelma ohjaa kaavoitusta väärään suuntaan tukiessaan kesäsuntojen muuttamista ympärivuotisiksi. Huippuna toimissa on ilmastonmuutosta osaltaan lisäävä autovero.

Muukkosen Mirka, olet oikeassa - meillä ei ole "ilmastohallitusta" - meillä on ilmastonmuutosta vauhdittava hallitus!