Ihmisten ahneuden ja piittaamattomuuden, rahan ja markkinavoimien sadonkorjuun tuloksia tällä viikolla ovat Jantse -joen delfiinin sukupuutto, Kongon Virunga - vuoren gorillojen lahtaaminen, Kalimantanin (Borneo) orankien kidutus ja niiden elinympäristöjen tuhoaminen sekä Intian tiikerin viimeisten elinsijojen raiskaaminen ja näiden uljaiden eläinten tappaminen.

Kiinan taloudellinen kasvu uhkaa välittömästi Kaakkois-Aasian viimeisiä sademetsiä, kiinalainen lääketiede mm. kaikkia kissaeläimiä. Tämän lopettaminen vaatii suoraa yhteydenottoa Kiinan hallitukseen ja entistä voimakkaampaa kansalaistoimintaa kaikkialla maailmassa.

Samalla ei tule unohtaa omia syntejä. Euroopan unioniin tuodaan jatkuvasti sekä "laillisesti" että laittomasti sademetsäpuuta, joka on peräisin laittomista hakkuista. Eläinten Cites -sopimuksen vastainen salakauppa on kannattavaa Euroopassa ja USA:ssa. Moni Kalimantaniassa kaapattu orankipoikanen päätyy Manhattanin tai Kalifornian rikkaiden leikkikaluksi. Tiikerintaljat ovat Venäjällä miljardöörien koristeita, joilla he mieluusti rehentelevät.

Myös Suomen hallituksella on tekemisen paikka, niin Eu:ssa kuin YK:ssakin.