Eduskunnan eläinsuojeluryhmän vieraana oli eilen keskiviikkona Suomen Luonto-Liiton aktiiveja. Mervi Laaksonen suoraan Kainuusta.

Sudet "häviävät" Itä-Suomen metsistä ja poronhoitoalueelta. Eläimiä piti olla 250-270 niitä osoittautui olevan enintään 200. Väliin mahtui yksi yksi pyyntikausi (27 lupaa) ja yksi lisääntymiskausi poikastuotantoineen. Häviämisen aiheuttavat nk. metsästäjät, eläinten rääkkäykseen syyllistyvät pyssysankarit.

Kuulimme Kainuussa vallitsevasta korvia koskevassta hiljaisuudesta, asiasta ei puhuta vaikka tiedetään, kuka susia tappaa, ajaa moottorikelkalla näännyksiin ja sitten ruhjoo nääntyneen eläimen kelkallaan tai muuten tappaa. Kohteena voi olla myös ahma tai karhu, tarvittaessa pataan voidaan salametsästää metsoa tai laittomasta kaataa hirvi tai metsäpeura.

Eläinsuojeluryhmän puheenjohtaja Tanja Karpela kertoi ministeriajastaan. Karpela kohtasi jopa seksuaalista häirintää: suden tappajat uhkasivat lähettää ministeri Tanja Karpelalle sudennahasta tehdyt stringit. Tämä kertoi Karpelalle "minkälaisista miehistä" ja mistä oikeastaan olikaan kysymys.

Tarvitsemme pikaisesti lain törkeästä metsästysrikoksesta, jotta poliisi pystyy rikoksia tehokkaammin tutkimaan. Samalla Kainuun omerta, vaikenemisen laki on murrettava ja tappouhkauksia laukova salametsästäjä-mafia on saatava kuriin.

Nyt viranomaisilta puuttuvat keinot, resurssit, vallitsee turhautuminen. Ilmeistä on, että todellinen tilanne on susimäärän suhteen vielä huonompi kuin mitä virallisesti on esitetty. Ministerit Holmlund, Anttila ja Lehtomäki: Suomen lakia loukataan, mitä teette?