Tänään YLE:n pääuutiset koskivat Libyaa ja sitä, miksi Suomi ei ollut    sotaytimessä Lontoossa. Jo aamulla YLE:n toimittaja ääntään värisyttäen valitti "miksemme ole mukana?". Virkistävää ja vaihtelua,  "pääuutinen Timo Soini" tilalla Libya, samaan on pystynyt vain Fukushima. 

Ehkäpä tarmokas toimittaja herätti  myös ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolaisen, joka saatiin kuviin ja kommenttiin eduskunnan edessä.

Salolainen vaati selitystä, miksi Suomea ei oltu kutsuttu Lontooseen, jäi vain epäselväksi kuka mahtoi Pertin mielestä olla selityksen velkaa. Nato?

Samalla epäiltiin kokoomuksen haukkojen nousseen siivilleen, Jyri Häkämiestä ei tosin näkynyt. Pertin tunnus on merikotka, ei haukka, no - peto kuin peto.

Mutta miksi sotimaan? Ruotsi esittelee lentokoneteollisuutensa saavutuksia. Meille Hornetit tulevat kyllin kalliiksi Suomessakin, miksi vielä Naton lentonäytökseen?

Saattaa olla, että seuraavaksi vaaditaan maajoukkoja Libyan kamaralle, USA:n erikoisjoukot lienevät jo maalittamassa lentoaseelleen kohteita. Tuleeko tästä uusi Irak tai Somalia, ainakin Al Gaida on havaittu, havainnon ovat tehneet  amerikkalaiset.

Ranskan johtamasta suuremmasta retkestä onkin aikaa, Moskovasta palattiin v. 1812. Mutta olihan Napoleon Egyptissä jo v. 1798-99. Saa nähdä miten nyt menee?