Suomen vihreät ovat kummallinen puolue, se on jo neljä vuotta tukenut hallitusta, jolla on Euroopan ennätys uusissa ydinvoimalapäätöksissä. Maailmanmitassa Kiviniemen - Kataisen - Sinnemäen hallitus sijoittuu pistesijoille Kiinan, Venäjän ja Etelä-Korean jälkeen. Mikäli maan koot otetaan vertailuun ollaan Maailman Parhaita.

Vihreiden hallitussolidaarisuus riitti luonnonsuojelulain ja ympäristönsuojelulain heikentämiseen, Pallas-Ylläs -tunturin hotellihankkeeseen - tosin pari kansanedustajaa teki poikkeuksen - ympäristöhallinnon heikentämiseen jne..

Nyt VihreätDeGröna ilmoittaa ydinvoiman hallitusyhteistyön kynnyskysymykseksi. Viimeksi kynnys oli sellainen, että hallitus esittää kaikki jätetyt ydinvoimahakemukset eduskunnalle, se saa päättää ja vihreät saavat oikein luvan kanssa äänestää vastaan.

Mikäli vihreät eivät olisi olleet hallituksessa, olisi hallituksen ollut vaikeampi ajaa läpi kahden suurydinvoimalan rakentamisen periaaterpäätös.

Nyt vihreiden "kynnyskysymys" tuntuu epätodelta, viimeiset vihreän tukeman hallituksen ydinvoimapäätöksistä on 8 kuukautta.

Japanin ydinturma laskeutuu vihreiden kannatuskuppiin, sen puolueen, joka on uskollisesti tukemassa yhtä maailman ydinvoimamyönteisintä hallitusta. Sellaista on politiikka.