Viime vaalikaudella eduskunnan enemmistö toteutti aluehallintouudistuksen. Etukäteen oli havaittavissa uudistuksen ongelmat, valta keskittyy kohtuuttomasti työ- ja elinkeinoministeriölle (TEM) koskien myös ympäristöpäätöksiä. TEM päättää voimavaroista ja tulosta on jo nyt runsaasti. Parhaita esimerkkejä Talvivaara ja Raahen kultakaivos.

Alueellisten elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksien ympärisöasiantuntijoita on vähennetty enemmän kuin muun aluehallinnon. Työvoimaa on vähentynyt  parissa vuodessa kuudella prosentilla ja meno kiihtyy.

Pohjoisen Suomen ympäristöhallinnossa on kaksi kaivosalan osaajaa joista toinen on eläköitymässä. Rekrytointikielto voimaan sanoo ministeri Häkämies.

Kepun maakunnan miesten mielestä pahin uhka onkin ympäristöministeriö, joka on eliminoitava. Kannan välitti mm. YLE:n uutiset. Tätä linjaa toteuttaa keskustan apupuolue kokoomus.

Viime vaalikaudella hallituksessa olivat keskusta, kokoomus ja vihreät. Tämän ajatushautomon tuloksena tuhottiin ympäristöhallinto. Tuhoaminen jatkuu nyt Jyri Häkämiehen johdolla.

Maaperän rikkaudet viedään parempaan talteen. Samalla hallituksen metsästysasiantujana näyttää olevan kiväärimies Tikkunen Kainuusta, sutta "ottaan" kuten myös luonnonsuojelijota on linja.

Tällaista menoa ei Vasemmistoliiton eikä Vihreän liiton tule hyväksyä. Hallitukseen oli ovi, ovi on myös ulos sieltä, jos meno jatkuu!