Euroalueella kolisee. Jälleen Kataisen partiopoikahallitus on tuomassa eduskuntaan uutta avointa piikkiä suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi. Jälleen ollaan "pelastamassa Suomen taloutta", kuten pelastettiin Kreikan, Latvian, Islannin laskuja maksamalla. 

Päämedia huutaa yhtenä suuna samaa mantraa: nyt ei ole kyse Irlannista, vaan Suomen edusta. Suomesta tehdän vaihe vaiheelta aina uuden Eu -maan talouden takaajaa.Suomi on jo ottanut kantaakseen osan usean maan jäsenmaksuosuuksista. Suomen päähän voi asettaa hölmön hatun.

Syihin, jotka johtavat toistuviin pankki- ja finanssikriiseihin ei puututa. Amerikasta lähteneen pankkikriisin aikana vaadittiin toimia, jotka estäisivät sen toistumisen. Nyt nämä keskustelut ovat unohtuneet. Tobinin veron kaltaisia esityksiä, pörssiveroja jne. ei muistella. 

Tänään korkea asiantuntija Sixten Korkman vastusti ajatusta, että Irlannin tulisi luopua yritysveroparatiisimallistaan. Edelleen kapitalistinen markkinajärjestelmä pohjautuu ahneuteen, riistää surutta luonnonvaroja ja ihmisiä, kahmii voittoja mutta sosialisoi tappiot. Tästä on kyse nyt Irlannissa. Sen takuumiehinä ovat "asiantuntijat" ja päivittäinen valtamedia on hampaaton.