Tämän illan puheenvuoroja värittää asiaan vihkiytymisyys, jotkut katsovat oikeudekseen olla ilkeistä, kokenut keskustalainen kansanedustaja valitsi Timo Soinin asiantuntijakseen. Tavoitteena oli olla "ilkeä" vasemmistolle.

Ydinvoiman epäselviä terveyshaittoja haluttiin vähätellä - vähättelijöillä ei juuri ollut tähän tarvittavia argumenttia, tiukka jopa vihamielinen asian vähättely oli tyypillistä.

Ydinvoimakeskusteluun kuului myös kokoomuslaisen takapenkkiläisen Greenpeacen alentamiseksi terroristijärjestöksi.

Lopulta tilanne on kolkko, vihreät ovat tukemassa hallitusta, joka on tuomassa Suomeen kaksi jättiydinvoimalaa. Edustaja Tynkkynen sanoo YLE:n primetime - lähetyksessä "vihreiden olevan ainut eduskunatyhmä, joka on samaa mieltä kuin Suomen kansan enemmistö", siis vastustaa ydinvoimaa.

Vihreillä on 14 kansanedustajaa, vasemmistoliitolla 17, jos vasemmistosta 2 äänestää ydinvoimaratkaisun puolesta vasemmistoliitolla on yhä 15 kansanedustajaa, jotka ovat Tynkkystä mukaillen "Suomen kansan enemmistön kanssa samaa mieltä".

Mutta jo nyt , kiitos kansalaisliikkeille, Äänestä ydinvoima historiaan, mm. Alecille, Simolle, Laurille ja Leolle. Taistelu jatkuu!