Vaalipaneeleissa ei ole ilmastonmuutoskesta murehdittu, mitä seuraava eduskunta tekee tai mitä sen pitäisi tehdä. Kuitenkin ratkaisevat ajat ovat käsillä, mikäli kansainväliset neuvottelut eivät johda sitovaan ja vaikuttavaan tulokseen ei suomalaisten täällä ole kiva puhua sen enempää ruotsia tai venäjääkään.

Itämeren pelastaminen jää Itämeripuolueen kontolle, valitettavasti sellaista ei eduskunnassa ole. Toivottavasti me siinä mukana olevat olemme valmiit vaikuttamaan seuraavaan hallitusohjelmaan Itämeren puolesta.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoro syyskuulta 2010 kertoi, että ilmastonmuutosta ei ole ja IPCC eli YK:n alainen hallitusten välinen ilmastopaneeli huijaa suomalaisia. Puhe oli historiallinen vähäisen totuussisältönsä ja pölhöpopulisminsa vuoksi. Samaa hehkuttaa PS  "kentällä".

Ympäristönsuojelua ja ekologista veronmuudistusta ei toteuteta nykyhallituksen mallilla: turpeella on erityiskohtelu, hallitus tukee turpeenpolttoa 100-200 ME vuodessa saamatta jäävinä verotuloina. Turpeen verotus on minimaalinen. Se on moniongelmallinen polttoaine, vesien rehevöityminen ja luonnon monimuotoisuuden tuhoutuminen seuraavat sitä kuin hai laivaa. Tätä hallituksen politiikka ja siinä olevat puolueet ovat tukeneet.

Uusi keskustan-kokoomuksen-ps:n hallitus olisi kuolinisku suomalaiselle luonnon- ja ympäristönsuojelulle.