Yhdysvaltalainen kapitalismi hautoi oman ongelmansa. Sen heijhastuminen Suomeen on ollut varmaa, pitkän syksyn mittaan hallitus eikä sen valtionvarainministeri ole tätä tunnistanut, ei ainakaan tunnustanut.

Aluksi kokoomuslainen valtionvarainministeri julisti Suomen kriisivapaaksi alueeksi, sittemmin "saattaa jotakin seurata", ehkä sadan miljoonan kohdeavustuksilla selvitään ja nyt lopuksi Katainen tulee ulos kaapista ja tunnsutaa tosiasian. 

Valtionvarainministeri Katainen tunnustaa tilanteen olevan pahemman kuin 1990 -luvun alussa. Useimmat muistavat tilanteen ja sen kohtalokkaat seuraukset.

Vanhasen-Kataisen-Cronbergin hallitus ovat menettäneet kuukausia. Alkusyksystä olisi pitänyt tehdä selkeitä ratkaisuja kuten korjausrakentamisen käynnistäminen ja asuntoluototuksen korkotason aidon korkotuetun pudottamisen.

Mainostoimistoltaan ja konsulteiltaan kokoomuksen saamat ohjeet pitävät edelleen. Opetellaan hyvin pari lausetta ja toistetaan niitä - vastaukset ovat samoja kysymyksistä huolimatta.

Edelleen kaapista ulostulemisen jälkeenkin "suomalaisilla ei ole erityistä hätää" pulpahtaa esille.