Muulla kuin paniikilla on vaikea selittää "vihreiden" ministerien Sinnemäen ja Braxin esitystä: Pohjanmaan rata pelastetaan lykkäämällä Haminan ohitustien rahoilla.

Haminan läpi kulkeva raskasta liikennettä ollaan lopultakin suuntaamassa kaupungin keskustasta muualle. Tätä on yritetty viimeiset kaksikymmentä vuotta. Kysymyksessä on ympäristöteko, vielä parempi olisi ratayhtyeden rakentaminen pääkaupunkiseudulta suoraan itään!

Vihreän puolueen - Vihreät, de Gröna - kannanotot tulivat Sipoon korvesta. Sipoon kansallispuistohanketta etsitään nyt lääkkeeksi vihreiden asemaan: puolue on mukana hallituksessa, jonka on aiheesta sanottu olevan historian ympäristövastaisin.

Muistetaan kaksi 1500-1800 MW:n ydinvoimalaa, kolmannelle annetaan optio, hotellin rakentaminen keskelle Pallas - Ounastunturin kansallispuistoa, metsästyksen salliminen eteläisen Suomen pienissä kansallispuistoissa ja kaikissa luonnonpuistoissa (asia kesken eduskunnassa). Ympäristönsuojelulain heikentäminen: ympäristölupa poistettu alle 50 MW:n voimaloilta, asfalttiasemilta ja niin edelleen. Metson heikko toteuttaminen, ympäristörahoituksen jatkuva heikentäminen - erityisesti ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen osalta. 

Muistetaan edelleen ympäristösuojelun aluehallinnon ja rakennussuojelun heikentäminen uudessa lainsäädännössä, rantakaavasta poikkeaminen jää kunnan harkintaan (hallitusohjelma), merimetsoja unohtamatta.  

Sinnmäki tai Brax eivät pysty valkaisemaan hallituksensa tekoja Sipiinkorven kansallispuiston tai Pohjanmaan radan avulla. Tapahtuneet eivät unohdu vaikka Suomen luonnonsuojeluliitto kiittelee hallitusta, jonka energiaverotuskin on epäloogista ympäristön näkökulmasta. 

1. heinäkuuta "vihreät" kansanedustajat äänestivät hallituksensa puolesta kun sille esitettiin epäluottamusta ydinenergiapolitiikan vuoksi. Tuolloin edustaja Oras Tynkkynen viritti vastavalkean: sukupuolineutraalin avioliiton.

Oras - sinänsä verraton kaveri - on sata kertaa puolustanut hallituksensa epäviisaita luonnon -  ja ympäristönvastaisia toimia.

O tempores o mores!