"Uusi" Angela Merkelin politiikka on suurituloisten verotuksen helpottamista ja pieni- ja keskituloisten välttämättömyyspalvelujen leikkaamista.

Suomessa kokoomusnuoret ovatkin ehtineet huutaa veronalennuksien perään, samoin teollisuus ja Katainen haluavat Suomeen saksalaisia verohelpotuksia.

Karl-Theodor zu Gutenberg, baijerilainen puolustusministeri, on juuttunut 142 ihmistä Afganistanissa tappaneeseen ilmaiskun selittelyyn. Zu Gutenberg ei ollut tekemässä pommituspäätöstä, kuitenkin takana oli sodankäynnin tapa, joka tuo mieleen Kolmannen valtakunnan Saksan toimet Toisessa maailmansodassa.

Margaret Tatcherin ja Bushin perheen politiikka on saapunut Berliiniin, tehdä rikkaista entistä rikkaimpia, rikkaitahan ihaillaan ja kaikillahan on - siis teoreettisesti - mahdollisuus tulla rikkaaksi.

Samanaikaisesti eri puolilla Eurooppaa puretaan niin kutsuttua hyvinvointivaltiota. On vielä paljon on purettavaa ja tuhottavaa. Lopussa odottaa nyt BB:tä katselevien ja Mac Donaldsin palveluhin tyytyvien liikkeelle lähtö. Sytykkeet ovat jo nurkan alla. Lopultakaan ihmiset eivät ole tyhmiä vaikka tyhmittämistä on jatkunut useampi vuosikymmen.

Tämä infantilismi - etenkin USA:ssa pitkään viljelty - on myös toki kantanut satoa.

Mutta  myös USA:ssa tie alkaa olla kuljettu loppuun, pankit pelastettiin veronmaksajien 700 miljardilla dollarilla.

Infantilismista kertoo myös professori Matti Klinge uusimmassa päiväkirjassaan "Onko omaisuus varkautta" sivulla 244.